Pensioenen

Voor uw aanvullende oudedagsvoorziening als werknemer of zelfstandige of voor het pensioen van uw werknemer(s) kunnen wij een passende oplossing bieden, die rekening houdt met uw persoonlijke omstandigheden. Ons kantoor is gecertificeerd pensioenadviseur en heeft een vergunning voor het geven van pensioenadvies van de AFM. Maak vrijblijvend een afspraak voor een uitgebreide inventarisatie en laat ons de mogelijkheden op een begrijpelijke manier uitleggen!

Werkgever

Het pensioen dat u aan uw werknemers toezegt is geen statisch onderwerp. Door veranderende wet- en regelgeving is een continue aanpassing noodzakelijk. Uw werknemers vormen een onmisbare schakel voor het succes van uw bedrijf. Met hun kennis en vaardigheden dragen zij immers bij aan de continuïteit van uw onderneming.

Omdat uw werknemers zo belangrijk zijn, doet u er als werkgever goed aan de risico’s voor hen zo goed mogelijk af te dekken. In sommige gevallen bent u het zelfs wettelijk verplicht om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Om uw werknemers voor langere tijd aan uw bedrijf te binden, zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden onontbeerlijk.

Naast interessant werk en een prettige werksfeer staat dit hoog op de verlanglijst van uw werknemers. De meeste werknemers vinden een goede pensioenregeling de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde. U heeft hen op dit gebied zeker iets te bieden, want de keuze aan pensioenvoorzieningen is enorm. Welke regeling binnen uw bedrijf het best gewaardeerd wordt, valt niet een-twee-drie te zeggen.

Het is helemaal afhankelijk van het soort bedrijf, de manier waarop uw personeelsbestand is opgebouwd en de wensen van uw medewerkers.

Werknemer of ZZP'er

Indien u als werknemer onvoldoende of geen pensioen opbouwt in de regeling van uw werkgever is er de mogelijkheid om fiscaal vriendelijk een aanvullende oudedagsvoorziening op te bouwen als lijfrente. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. De meest passende oplossing hangt sterk af van uw wensen en persoonlijke omstandigheden. Wij kunnen u adviseren over de voor u meest passende oplossing.

Ook als ZZP'er bouwt u veelal geen pensioen op. Het is raadzaam op een vroeg tijdstip te inventarisen welke oudedagsvoorzieningen er zijn en of deze afdoende zijn. Als u op tijd bent is er heel veel mogelijk!


Wilt u meer informatie of een afspraak voor een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact met ons op of reageer via het contactformulier.