Schadeverzekeringen

Een schadeverzekering is een verzekering die de door u geleden schade beoogt te vergoeden. Het gaat daarbij om materiële schade (aan bijvoorbeeld uw auto, of fiets) of om een vooraf vastgesteld bedrag indien zich een bepaalde situatie voordoet (denk aan een ongevallenverzekering). Hieronder staat per verzekering omschreven wat er gedekt is.

Wilt u meer informatie of een afspraak voor een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact met ons op of reageer via het contactformulier.

Hieronder vindt u meer informatie over de volgende onderwerpen:

Woonhuisverzekering

Ook wel opstalverzekering genoemd. Met of zonder glasdekking te sluiten. Dekt schade aan uw eigen huis, door o.a. brand, storm, waterschade, blikseminslag, neerslag, inbraak en –indien meeverzekerd- glasbreuk. Er is ook een all risks dekking mogelijk die vrijwel alle schades dekt.
Zonnepanelen zijn niet altijd automatisch meeverzekerd!

Inboedelverzekering

Voor huurders uit te breiden met glasdekking en huurdersbelang (verbeteringen aan de huurwoning, zoals keuken, badkamer, parketvloer of stenen vloer, aanbouw, garage, overkapping). Een inboedelverzekering dekt schade aan de inboedel door o.a. brand, storm, inbraak, waterschade, neerslag, blikseminslag, vandalisme na inbraak etc. Er is ook een all risks dekking mogelijk die vrijwel alle schades dekt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze dekt schade aan derden toegebracht in particuliere hoedanigheid door de verzekerde en zijn of haar gezinsleden. U kunt uw aansprakelijkheid als woningeigenaar van (een) verhuurde woning(en) verzekeren op uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren of op een aparte polis.

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering dekt de kosten van juridische bijstand in geval van een (gedekt) geschil met bijvoorbeeld uw buren, uw werkgever (bijvoorbeeld aanvechten ontslag en onderhandelingen over een ‘gouden handdruk’) , met een verzekeringsmaatschappij of een leverancier die zijn verplichtingen niet nakomt. Denk ook aan een auto-ongeluk met letselschade. Zeker indien deze zich in het buitenland voordoet is professionele juridische hulp onmisbaar. De kosten hiervan worden gedragen door de rechtsbijstandverzekering. In bepaalde gevallen hebt u recht op vrije advocaatkeuze.

Autoverzekering

Verplicht is in Nederland de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor motorrijtuigen. Deze kan worden uitgebreid met beperkt casco (dekking tegen o.a. stormschade, inbraak, ruitbreuk, diefstal van de auto, aanrijding met dieren) of volledig casco (vaak ‘all risks’ genoemd, waarbij ook vernielingen aan uw auto en aanrijdingen door eigen schuld gedekt zijn). Daarnaast kunt u een ongevallenverzekering voor inzittenden , schadeverzekering voor inzittenden of motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering bijsluiten.

Motorrijwielverzekering

Verzekert uw motorfiets tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (verplicht). Deze dekking kan worden uitgebreid met beperkt casco (dekking tegen o.a. stormschade, inbraak, ruitbreuk, diefstal van de motor, aanrijding met dieren) of volledig casco (vaak ‘all risks’ genoemd, waarbij ook vernielingen aan uw motor, vallen van de motor en aanrijdingen door eigen schuld gedekt zijn). Daarnaast kunt u een ongevallenverzekering voor opzittenden of motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering bijsluiten.

Caravanverzekering

Uw caravan is verzekerd voor Wettelijke Aansprakelijkheid als deze achter uw auto deelneemt in het verkeer. Schade die u op deze manier aan derden toebrengt is hierdoor gedekt. Wilt u uw caravan ook verzekeren tegen brand, storm, inbraak, diefstal, hagelschade en dergelijke, dan kan een beperkte cascodekking worden gesloten. Aanrijdingen zijn gedekt, evenals vernielingen aan uw caravan bij de volledig casco-dekking.

Reisverzekering

Doorlopend gedurende het hele jaar of aflopend voor één reis af te sluiten. Onmisbaar voor vakantiegangers. Belangrijkste dekking is de repatriëring. Hiermee worden u en uw gezin in veiligheid gebracht na een calamiteit op vakantie. Denk aan een reddingshelikopter die u uit de bergen redt. Maar ook het overbrengen van een stoffelijk overschot uit het buitenland hoort hierbij. Geen leuke dingen om over te praten, maar wel noodzakelijk om te regelen gezien de enorme kosten die dit met zich meebrengt. Dekking voor bagage, geneeskundige kosten, ongevallen, wintersport of onderwatersport en het meeverzekeren van geld zijn bijkomende mogelijkheden. Dit geldt eveneens voor een annuleringsverzekering. Er is zelfs een vakantie-garantie verzekering met een annulerings- en reisdekking gecombineerd die een nieuwe vakantie garandeert bij het voortijdig terugkeren uit uw vakantiebestemming.

Bromfietsverzekering

Ook hier is een WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) verplicht en kunt u een diefstaldekking of all risks dekking meeverzekeren.